Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie
Home > Alle artikels > België start op 9 februari met betere bescherming ...

België start op 9 februari met betere bescherming van geneesmiddelen voor de patiënt

Terug
Pill 1884775 1920

Net als 28 andere Europese landen start België vanaf 9 februari 2019 met de uitvoering van de “Falsified Medicines Directive” (FMD). Deze Europese Richtlijn voorziet in extra beveiliging van alle (op voorschrift en terugbetaalbare) geneesmiddelenverpakkingen om de echtheid, veiligheid en kwaliteit ervan te verzekeren.

Daartoe zijn zowel op Europees als op Belgisch niveau databanken operationeel waarop voor iedere geneesmiddelenverpakking een unieke code opgeladen en geverifieerd wordt. Deze nieuwe code wordt door de geneesmiddelproducenten via een beveiligd netwerk geactiveerd op de database. Bij aflevering aan de patiënt in een apotheek of in het ziekenhuis wordt deze unieke code op de verpakking gelezen via een scan, vergeleken met de code op de database en, indien identiek bevonden, er vervolgens gedeactiveerd. Zo kan de echtheid van elk geneesmiddel bij aflevering gegarandeerd worden.

Meer info: BeMVO.be

Gepubliceerd op 4 februari 2019


Artikel geschreven door Pharmacie.be/Apotheek.be
Meer artikels lezen